Pages

08 September 2011

Tiramisu recipe



















PRÍSADY
200g pr. cukru, 4 žĺtky, 500g syra Mascarpone, 250g cukrárenských piškót (1 krabica), 2 šálky kavy, , mleté kakao (alebo granko)

POSTUP
Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom (alebo ručne metličkou) 8-10 minút (čas je potrebný na vyšľahanie kvalitnej základnej hmoty). Opatrne - po lyžiciach - vmiešame Mascarpone. Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno misy štvorcového tvaru s plochým dnom. Navrstvíme polovicu krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili. Je naozaj vynikajúce

POZNÁMKY
- raz som Džonyho narodeninové tiramisu ozdobila čerstvými jahodami. Bolo to fakt výborné.
- sesternica používa iba 250g Mascarpone a zvyšok doplní husto vyšľahanou šľahačkou
- tiež namočené piškotý pokvapkáva Baileys alebo Amaretom (cca 1 štamperlík)


INGREDIENTS
200 grams (7 oz) powdered sugar, 4 egg yolks, 500g (17 oz) mascarpone cheese, 250g pastry biscuits (1 box) - buy the good quality Italian kind, 2 cups of coffee, ground cocoa powder

PREPARATION
Whisk sugar and yolks with hand mixer (or whisk by hand) 8-10 minutes (time required to get a good quality base for this desert). Stir-in mascarpone spoon by spoon!!!. Place biscuits one by one in coffee and quickly remove. Place on bottom of a square shaped dish with a flat bottom. Layer half  of the cream. Make another layer of coffee-dipped biscuits and coat with the remaining cream. Chill for a few hours (or over night - that's even better). Abundantly sprinkle with cocoa powder. It's really tasty.

NOTES
- I once decorated my hubs' birthday tiramisu with fresh strawberries. It was yummy!!
- My cousin uses only 250 grams of Mascarpone together with thickly whipped cream
- She also sprinkles the biscuits with Baileys or Amareto

No comments:

Post a Comment